Pinsekage chokoladekage med hindbærmousse smartbake

Pinsekagen – Nem chokoladekage med hindbærmousse

Pinsekagen – Nem chokoladekage med hindbærmousse

 

Rød er pinsens farve, og derfor har vi lavet denne lækre chokoladekage med hindbærmousse og sæsonens røde bær. Kagen er nem at lave, da du slipper for at lave chokoladekagedejen fra bunden. Du kan i stedet koncentrere dig om at lave den lækre mousse, der helt sikkert vil imponere dine gæster.

Baggrund: Pinsen er oprindeligt kirkens fest for Helligåndens komme i menneskets verden. Ifølge Bibelen, oplevede man for lang tid siden i Jerusalem, at Helligånden dalede ned som flammetunger fra himmelen. Den røde farve repræsenterer derfor ilden, hvorfra den røde farve kommer.

 

Det skal du bruge:

  • 1 stk. luksus chokoladekage fra Smartbake (kan købes i Netto)
  • 150 gram hindbær
  • 3 blade husblas
  • 2,5 dl piskefløde
  • 4 æggeblommer
  • 1 dl sukker
  • Røde bær

 

Sådan gør du:

Forvarm din ovn på 180 grader (alm. ovn). Bag derefter chokoladekagen i 30 min. I en lille springform. Lad kagen køle helt af efter bagning.

Opblød husblassen i koldt vand i cirka 10 min. Imens moser du hindbærrene og kommer dem i en lille gryde. Kan du ikke lide kernerne, sigter du dem fra, inden du kommer de moste hindbær i gryden.

Varm hindbærmosen op og kom den opblødte husblas i. Rør rundt indtil det er smeltet og tag det derefter af varmen. Lad det derefter køle lidt af.

Pisk sukker og æggeblommer luftigt til det har en helt lys farve.

Pisk i en anden skål fløden til skum.

Vend forsigtigt og lidt efter lidt hindbærmosen i sukker- og æggeblandingen.

Vend nu forsigtigt ægge- og hindbærmassen i flødeskummet.

Når kagen er helt afkølet, lader du den blive i springformen og hælder hindbærmoussen over. Kom kagen på køl og lad moussen sætte sig i 2 – 4 timer.

Gør herefter kagen fri fra formen ved at skære forsigtigt rundt langs kanten med en tynd kniv, og pynt den med flotte, røde bær. Din pinsekage er nu klar til at blive nydt!

 

NB! Kagen opbevares bedst på køl, hvis det hele ikke bliver spist med det samme.

 

 Har du et spørgsmål?
Loading...