Nem flettet kanelstang

Nem flettet kanelstang

Nem flettet kanelstang

En krydret og snasket kanelstang er altså noget de fleste kan lide – især når den er lun og hjemmebagt! Med en færdiglavet økologisk briochedej er den hjemmebagte del altså blevet endnu nemmere. Du skal nemlig bare forme dejen og lade den hæve inde bagning.

 

Det skal du bruge: 

  • 400 g færdig økologisk briochedej fra Irmas hverdag
  • 65 gram blødt smør
  • 25 gram sukker
  • 40 gram brun farin
  • 1 lille spiseskefuld kanel

 

Sådan gør du:

Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå ved stuetemperatur i cirka en halv time.

Bland smør, brun farin, sukker og kanel i en skål til en jævn masse.

Rul briochedejen ud på et meldrysset bord. Dejen skal ende med at have en firkantet og aflang form, der måler cirka 50 x 10 cm.

Fordel herefter kanelfyldet i et tyndt lag på dejen.

Fold derefter (på det lange led) først en tredjedel af dejen ind over dejen, og herefter den sidste tredjedel, ind over resten af dejen, så du nu har 3 lag af dejen. Dejen måler nu cirka 17 x 10 cm.

Skær det yderste af kanterne af på det lange led, så du har nogle rene flotte kanter. Skær dejen ud i 2 lange strimler på det lange led. Stræk hver strimmel en smule og twist dem.

Saml grundigt de 3 strimler øverst i den ene ende og flet derefter strimlerne til en flot kanelstang.

Kom kanelstangen på en bageplade beklædt med bagepapir og dæk den til med et rent viskestykke. Lad den hæve i mindst en time.

Pensl herefter kanelstangen med et sammenpisket æg og bag den i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 15 – 20 minutter, indtil den er gylden.

Velbekomme!

 



Har du et spørgsmål?
Loading...