I bageriet

Miljø

 

For os er det vigtigt at minimere vores energiforbrug til gavn for miljøet og os selv. Vi fremstiller derfor vores brød i et stort produktionsbageri, hvor ovnene er i gang mange timer i døgnet. Det sikrer en meget effektiv udnyttelse af energien.
Vi arbejder aktivt på at reducere udledningen til omgivelserne til det laveste mulige niveau. Derfor tilrettelægger vi også distributionen på den mest hensigtsmæssige og skånsomme måde.
Arbejdsmiljøet spiller en vigtig rolle i vores kvalitets- og miljøarbejde. Der gennemføres arbejdspladsvurderinger (APV), og vi har fokus på at undgå ensidigt, gentaget arbejde (EGA).

Konserveringsmidler

 

Vi synes, at frisk brød skal smage og dufte af brød, og derfor indeholder vores produkter generelt kun meget få konserveringsmidler.

Konserveringsmidler og e-numre har fået stor mediebevågenhed, men det er vigtigt at differentiere mellem de forskellige. Nogle er harmløse, som f.eks. askorbinsyre, der findes i citrusfrugter og solbær, som vi anvender i nogle af vores produkter. Vi er meget omhyggelige med, hvilke tilsætningsstoffer vi anvender og forsøger så vidt muligt at begrænse forbruget.

Stråforkortere

 

I vores bagerier bruger vi udelukkende mel og kornråvarer, der er dyrket uden brug af stråforkortere.
Vi har i samarbejde med vores leverandører udviklet et kontrolsystem, som sikrer, at der aldrig anvendes stråforkortere under dyrkningen af kornråvarer til vores bageri.

Stråforkortere er vækstreguleringsmidler, der kan anvendes ved dyrkning af korn til at regulere længden og styrken i strået.
Anvendelse af stråforkortere i brød har været kendt i mange år. Miljø- og fødevaremyndighederne har vurderet midlerne og tillader, at de anvendes. Men hos Smartbake og Faber Brød stiller vi højere krav til os selv, for vores kunder fortjener det bedste.

Med Smartbake får du og din familie en unik smagsoplevelse. Vi stræber efter at levere den højeste kvalitet i dit helt eget bagværk. Derfor er vores deje baseret på de bedste råvarer og vi har inkluderet den gode smag som en helt naturlig ingrediens i vores produkter. Vi har gjort det hårde arbejde nemt og med de ovnklare ferske kvalitetsdeje fra Smartbake kan du blive byens nye bagermester på rekordtid. I de fleste tilfælde kan du snildt lave det lækreste friskbagte brød på kun 15 minutter.