Flettet hvidløgsbrød med persille

Fletett hvidløgsbrød med persille

Flettet hvidløgsbrød med persille

Hvidløgsbrød er næsten altid et hit! Nu kan du imponere gæster ved middagsbordet endnu mere ved at lave din egen flettede version med hjemmelavet hvidløgssmør med persille. Og vi lover, at det er meget nemmere, end det lyder og ser ud.

 

Det skal du bruge til to brød:

  • 1 bakke økologisk pizzadej fra Irmas Hverdag
  • 75 gram blødt smør
  • 1 fed hvidløg
  • En håndfuld frisk persille
  • Lidt salt

 

Sådan gør du:

Tag både pizzadejen og smør ud af køleskabet en halv time før, du skal bruge det. Kom smørret i en mini-hakker sammen med hvidløg, persille og salt. Blend indtil du har en ensartet masse. Har du ikke en mini-hakker kan du også blot presse dit hvidløg og hakke persillen fint, inden du blander det med smør og salt.

Del din pizzadej i 3 lige store stykker. Rul én af dejene ud, og fordel 1/3 del af hvidløgssmørret på den, men efterlad cirka en cm uden smør i den ene ende. Rul nu dejen, ligesom hvis du ville lave kanelsnegle. Gentag med de to resterende deje, så du har 3 ruller i alt.

Skær nu hver rulle over på langs (altså fra den modsatte side, som hvis du skulle skære kanelsnegle ud). Flet de 6 strimler til to hvidløgsbrød, hvor du sørger for at have den åbne del opad, så du både får et flot mønster, og alt smørret ikke falder ud under bagning. Du kan altid strække lidt i strimlerne imens du fletter, hvis du synes, at brødet bliver for kort. Tryk enderne godt sammen, så de ikke går op.

Lad brødene hæve i 30 – 60 minutter på en beklædt bageplade, inden du bager dem ved 220 grader i cirka 15 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

 

Velbekomme!

 

Kunne du tænke dig mere inspiration?

Tag evt. et kig på vores nemme snurrer med marcipan og æble, skagenshorn med klassisk remonce eller cheesecake med cookiebund!

 

 

 



Har du et spørgsmål?
Loading...