Tilsætningsstoffer

Har I tilsat konserveringsmidler i jeres produkter?

Vi synes, at frisk brød skal smage og dufte af brød, og derfor indeholder vores produkter generelt kun meget få konserveringsmidler.

 

Konserveringsmidler og e-numre har fået stor mediebevågenhed, men det er vigtigt at differentiere mellem de forskellige. Nogle er harmløse, som f.eks. askorbinsyre, der findes i citrusfrugter og solbær, som vi anvender i nogle af vores produkter. Vi er meget omhyggelige med, hvilke tilsætningsstoffer vi anvender og forsøger så vidt muligt at begrænse forbruget.

Bruger I råvarer med stråforkortere?

I vores bagerier bruger vi udelukkende mel og kornråvarer, der er dyrket uden brug af stråforkortere.

 

Vi har i samarbejde med vores leverandører udviklet et kontrolsystem, som sikrer, at der aldrig anvendes stråforkortere under dyrkningen af kornråvarer til vores bageri.

 

Stråforkortere er vækstreguleringsmidler, der kan anvendes ved dyrkning af korn til at regulere længden og styrken i strået.
Anvendelse af stråforkortere i brød har været kendt i mange år. Miljø- og fødevaremyndighederne har vurderet midlerne og tillader, at de anvendes. Men hos Smartbake og Faber Brød stiller vi højere krav til os selv, for vores kunder fortjener det bedste.

Har du et spørgsmål?
Loading...