Cheesecake med cookiebund, hindbær og citron

Cheesecake med cookie, citron og hindbær

Cheesecake med cookiebund, hindbær og citron

En cheesecake er ofte kendetegnet ved en flagende bund af de klassiske digestivekiks. Men vidste du, at man også kan bruge andre småkager og kiks til formålet? I denne opskrift har vi brugt lyse cookies med chokolade, som man kan modtage i dejform i vores bagekasse hos RetNemt. Så skulle du også stå og have lidt ekstra af dem, så er der hér et perfekt bud på, hvad du kan bruge dem til!

 

Det skal du bruge:

Bund:

 

Cheesecakecreme:

  • 3 blade husblas
  • 400 g neutral flødeost
  • 100 g flormelis
  • 2,5 dl fløde
  • 1 citron, skallen heraf

 

Hindbærgelé:

  • 2 blade husblas
  • 250 g frosne hindbær
  • Saften fra 1/2 citron
  • 2 spsk. sukker

 

Sådan gør du: 

Bund: Kom dine cookies i en tætlukket frysepose og bank dem til fine små krummer, eksempelvis med en kagerulle. Smelt smørret og bland det sammen med cookie-krummerne. Tryk cookiemassen jævnt ud i bunden af en springform (ca 22 cm i diameter) med en dejskraber. Stil på køl.

Cheesecakecreme: Kom din husblas i en skål med koldt vand i 5 – 10 minutter indtil den er blød. Tag husblassen op af vandet og smelt den over svag varme i et vandbad. Pisk piskefløden til skum i én skål, og bland flødeosten, flormelis og citronskal i en anden. Tag en skefuld af flødeskummet og vend den i husblassen, efter du har fjernet den fra varmen. Vend herefter husblas/flødemassen over i resten af flødeskummet, imens du vender forsigtigt, men hurtigt, rundt i massen med en dejskraber. Vend herefter flødeskummet sammen med flødeostemassen til en jævn, let luftig masse.

Kom herefter cheesecakecremen oven på din bund i springformen. Beklæd evt. siderne af din springform med kageplast først, så får du en skarpere og flottere kant på kagen. Stil kagen på køl i mindst to timer, inden du kommer hindbærgeléen på.

Hindbærgele: Kom husblassen i koldt vand i 5 – 10 minutter. Hæld de frosne hindbær i en gryde sammen med citronsaft og sukker. Bring bærrene op og koge helt kort, og mas bærrene med et piskeris eller en grydeske. Held derefter bærrene ned igennem en si for at sortere kernerne fra. Kom massen (uden kernerne) tilbage i gryden og tag den udblødte husblas op af vandet og kom det i gryden. Rør indtil den er smeltet helt ud i massen. Stil geléen til side i 10 – 20 minutter for at køle lidt af.

Tag kagen ud af køleskabet, og hæld forsigtigt den let afkølede hindbærgelé oven på kagen én spiseskefuld af gangen. Bliver strålen for hård, risikerer du nemlig, at geléen synker ned i kagen. Sæt derefter kagen tilbage på køl i minimum 3 timer mere, indtil den har sat sig.

Pynt eventuelt kagen med friske bær inden servering.

 

Velbekomme!

 

Kunne du tænke dig mere inspiration?

Tag evt. et kig på vores nemme snurrer med marcipan og æble, flettet brød med hjemmelavet hvidløgssmør eller pizza med kartoffel og rosmarin!

 

 

 

 



Har du et spørgsmål?
Loading...