#smartbake
Bagetips Glutenfri
Bagetips Glutenfri

Hvordan skal dejen opbevares?

Dejen skal opbevares i køleskabet, og gerne så koldt som muligt.

De fleste Smartbake deje kan også fryses i op til 4 uger. Se detaljer på dejen eller vores hjemmeside.

Før du former dejen til brød og boller

Har dejen været på frost, tøes denne op i køleskabet.

Tag kølet dej ud af køleskabet 45 min. inden du håndterer den. Dejen skal lige have lov til at ”vågne”.

Robrødsdej

Bages i den åbne bageform ved 170 grader i 60 minutter.

Havrebolledej

Boller og baguettes bages i en forvarmet ovn ved 225 grader i 10 minutter og herefter 200 grader i 15-25 minutter.

Kernebolledej

Boller ”klattes op” med en ske på en bageplade beklædt med bagepapir og bages ved 210 grader i 25-30 minutter - indtil de er gyldne.

Muffinsdej

Klip hul i spidsen af sprøjteposen og fyld dej i de medfølgende muffinsforme (fyld ca. 2/3 op). Muffins bages i 10-12 minutter ved 200 grader i en forvarmet ovn. Kan pyntes efter din fantasi med frosting, glasur mv.

Sådan bager du bedst dine glutenfri deje

Form dejen som enten brød, boller, baguettes, pølsehorn eller mini-pizzaer - det er kun din fantasi, som sætter grænser.

Ælt ikke dejen for meget inden du bager den, da det vil slå luften - og dermed letheden - ud af dit glutenfrie brød. Når du har formet dejen som du ønsker den, sætter du dejen til at hæve.

Hvor lang tid skal dejen hæve?

Brød og bolledej skal hæve i 60 minutter inden du bager det.

Et godt tip kan være at placere dejen tæt på noget varme, eksempelvis en tændt ovn - så vil det gå hurtigere.

Lad dit brød køle af efter bagning

Lad dit glutenfrie bagværk køle HELT af efter bagning før du skærer det ud.

Brødet kan undertiden virke meget blødt, lige når du tager det ud af ovnen, men det skal lige have lov til at "sætte sig" ved afkølingen.

Hvordan skal dejen opbevares?

Dejen skal opbevares i køleskabet, og gerne så koldt som muligt, og kan holde sig i 72 timer fra du modtager den. Jo længere tid dejen står i køleskabet, desto mere syrlig bliver dejen.

Hvad gør jeg med emballagen?

Flamingokasser og elementer skal blot bortskaffes. Vores materiale er nøje udvalgt ud fra kriterier om miljø- og bæredygtighed. Eks. er vores flamingokasser 98% luft og vores rugbrødsforme er lavet af genbrugspapir. Fryseelementerne miljøvenlige og af typen, som kan genbruges mange gange, så opbevar gerne dem i fryseren, til næste familien skal på picnic.

Find inspiration på Smartbake.dk

På smartbake.dk ligger vi løbende inspirations- og bagevideoer online. Se seneste videoer og billeder på vores hjemmeside eller find os på YouTube.