#smartbake
Bagetips Basiskasse
Bagetips Basiskasse

Hvordan skal dejen opbevares?

Dejen skal opbevares i køleskabet, og gerne så koldt som muligt.

De fleste Smartbake deje kan også fryses i op til 4 uger. Se detaljer på dejen eller vores hjemmeside.

Før du former dejen til brød og boller

Har dejen været på frost, tøes denne bedst op i køleskabet. På køkkenbordet hvis det skal gå stærkt.

Tag kølet dej ud af køleskabet 45 min. inden du håndterer den. Dejen skal lige have lov til at ”vågne”.

Basisdej - hvordan gør jeg?

Form dejen som enten brød, boller, baguettes eller pølsehorn - det er kun din fantasi der sætter grænser. Når du har formet dejen som du ønsker, sætter du dejen til at hæve til ca. dobbelt størrelse.

Dejen afbages ved 220 grader i 15-25 minutter, afhængigt af hvad du anvender dejen til.

Rugbrødsdej - hvordan gør jeg?

Rugbrødet skal hæve i ca. 3 timer og det sker bedst, hvis du placerer et fugtigt håndklæde oven på rugbrødet. Et godt råd er at tage brødet ud aftenen inden du ønsker at bage. Det giver samtidigt brødet en dybere smag. Rugbrødet bages ved 180 grader i 40 minutter. 

Bamsebolledej – hvordan gør jeg? (tilkøb)

Bamsebollen-dejen skal hæve til cirka dobbelt størrelse. Bages i 15 minutter på 220 grader.

Pizzadej – hvordan gør jeg? (tilkøb)

Pizza-dejen hviler på køkkenbord 45 min inden formning / rulning. Så slapper dejen af og er nemmere at få helt tynd. Bages 10-15 minutter på 250 grader. Evt. ved undervarme og varmluft, på en bagesten/grillbagesten eller undersiden af en forvarmet bradepande. Husk at holde øje. Det går stærkt.

Chokolademuffin dej – hvordan gør jeg? (tilkøb)

Der klippes hul på sprøtepose og muffindej fordeles i 6-8 muffinforme. Bages i 15 minutter på 220 grader. 

Kan efter afkøling pyntes efter smag, humør og temperament.

Bagetid og æltning

Bagetiden varierer naturligvis afhængigt af hvad du bruger dejen til. Hold øje med farven på dit brød og prøv dig i det hele taget frem.

Ælt ikke dejen for meget inden du bager den, da det vil slå luften, og dermed letheden, ud af dit hjemmebagte brød. Når du har formet dejen som du ønsker den, sætter du dejen til at hæve.

Hævetip

Et lille tip kan være at placere dejen tæt på noget varme, eksempelvis en tændt ovn - så vil det gå hurtigere. Har du ekstra travlt kan et tip være at stille dejen til hævning i ovnen KUN med lyset tændt. Så bliver oven ca. 30 grader, og det sætter skub i hæve processen.

Hvor lang holdbarhed har dejen i køleskabet?

Dejen kan holde sig i 72 timer fra du modtager den. Som tiden går, bliver dejen en anelse mere fugtig, så hvis du har modtaget din dejkasse som fredagen, og først har planlagt at bage om søndagen, så er det en god ide at benytte en smule mel.

Hvad gør jeg med emballagen?

Flamingokasser og elementer skal blot bortskaffes. Vores materiale er nøje udvalgt ud fra kriterier om miljø- og bæredygtighed. Eks. er vores flamingokasser 98% luft og vores rugbrødsforme er lavet af genbrugspapir. Fryseelementerne miljøvenlige og af typen, som kan genbruges mange gange, så opbevar gerne dem i fryseren, til næste familien skal på picnic.

Find inspiration på Smartbake.dk

På smartbake.dk ligger vi løbende inspirations- og bagevideoer online. Se seneste videoer og billeder på vores hjemmeside eller find os på YouTube.